Aktuellt

Aktuellt på Trombone


Jubileum!

År 2020 är det som av en händelse dags för nr 20 i Svavelserien. Den 3 mars hade förlaget glädjen att få släppa ett verk av den finlandssvenska ordkonstnären Cia Rinne, översatt från engelska av John Swedenmark.


Cia Rinne är internationellt känd för sin visuella och audiella poesi där hon inte sällan blandar både engelska, tyska och franska. Hon debuterade 1997 och tilldelades 2019 det prestigefyllda Prix littéraire Bernard Heidsieck – Centre Pompidou.


Vad angår meningar är jag förtvivlad är andra avdelningen i Cia Rinnes verk Sentences. Just denna avdelning består uteslutande av regenererade meningar från Gertrude Steins essäer "Sentences" och "Sentences and Paragraphs"; meningar i vilka ordet "sentence" ingår. Verket retar ideligen läsarens drift att skapa mening i det till synes meningslösa.


16 sidor, handgjord, diktsvit.

Pris 40 kr (inkl porto) vid köp direkt från förlaget.


Utkom den 17 feb 2020

 

Remington

av Fredrik Ahlfors 


En tavla och den enorma månen. En oförklarlig översvämning som får ödesdigra konsekvenser för människorna i det lilla hyreshuset på Järnvägsgatan i Växjö. I Fredrik Ahlfors nya roman känns dialogerna, den korthuggna prosan och de lätt surrealistiska miljöerna väl igen från hans tidigare böcker Arne Ljunghed och de små röda jävlarna (2006) och Daniil Charms och jag (2011).

224 sidor, inbunden, roman.

Pris 175 kr (inkl porto) vid köp direkt från förlaget.

 


Kan poeter bo i vanliga villakvarter? / Världseländet genom solglasögonen

av Björn Wickenberg


Kan poeter bo i vanliga villakvarter? I sin nya dubbeldiktsamling ställer Björn Wickenberg frågor om medelklasspoetens plats och roll i en turbulent samtid. I bokens andra del reser diktjaget till södra Europa och skådar världseländet genom solglasögonen.

Björn Wickenberg har tidigare gett ut flera diktsamlingar på Trombone, den senaste Landsortdjupet (2013).

95 sidor, limmad, dikter

Pris 90 kr (inkl porto) vid köp direkt från förlaget.Böckerna kan också beställas hos din lokala bokhandlare eller via internetbokhandeln.